Kolmandik omavalitsejaist on olnud ametis üle kümnendi

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kõige kauasemad valla- või linnajuhid.
Eesti kõige kauasemad valla- või linnajuhid. Illustratsioon: Pm

Ülistaažikate juhtidega omavalitsusi võib leida ka äsja ilmunud kohalike omavalitsuste võimekuse edetabeli eesotsast, kuid suur osa neist jääb siiski tabeli teise poolde või lausa päris lõppu.

Postimees püüdis kokku lugeda linnad ja vallad, kus üks ja sama juht on olnud ametis vähemalt kümme järjestikust aastat. Andmeid polnud kerge hankida, sest valdade ja linnade kodulehekülgedele ei ole kombeks omavalitsuse valitsemise ajalugu üles panna. Täielikku pilti end põhjalikult kindlustanud kohalikest võimukantsidest ei näita ka ainult valla- ja linnajuhtide nimede ritta seadmine, sest siseringi muudatused sisuliselt valitsemiskambreid ei tuuluta.

Kolmandik ehk 73 Eesti vallavanemat ja linnapead on juhitoolil istunud vähemalt kümme aastat ning neist omakorda pooled on seal olnud vähemalt 15 aastat. See tähendab, et iga kuues-seitsmes omavalitsusjuht on peaaegu kogu Eesti uue vabaduseaja vallavanema või linnapea ametis vastu pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles