Alalhoidlik ja killustunud Hanila

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Peksar sattus 24 aasta eest Hanilat juhtima, sest eelmine külanõukogu esimees läks pensionile. Peksar on küll loobumismõtteid mõlgutanud, kui sügisel kandideerib ta taas vallajuhiks.
Arno Peksar sattus 24 aasta eest Hanilat juhtima, sest eelmine külanõukogu esimees läks pensionile. Peksar on küll loobumismõtteid mõlgutanud, kui sügisel kandideerib ta taas vallajuhiks. Foto: Mihkel Maripuu

Arno Peksari karjäär Hanila vallavanemana algas 1989. aastal, kui ta sai 27-aastaselt esimeste vabamate kohalike valimiste järel külanõukogu esimeheks.


Toona ei olnud küsimus sugugi selles, et mõne aasta kohalikes kolhoosides agronoomina töötanud Peksar oleks olnud pöördelistel aegadel suur poliitikahuviline, vaid vana külanõukogu esimees oli otsustanud pensionile minna ning talle otsiti asendajat. Nüüd saab Peksaril vallajuhi toolil istutud 24 aastat. Temal, 52-aastasel mehel jääb pensioniajani veel mitu võimalikku nelja-aastast valimisperioodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles