Paet hoidub Kataloonia vabaduspüüdlustele hinnangut andmast

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ei pidanud võimalikuks avaldada, millisel seisukohal on tema ja ministeerium Hispaania autonoomse piirkonna Kataloonia iseseisvuspüüdluste osas.

«Hispaania on demokraatlik õigusriik, mistõttu pole kahtlust, et kõik riigi sisepoliitilised vaidlused leiavad demokraatliku lahenduse. Teadaolevalt peavad Hispaania keskvalitsus ja Kataloonia omavalitsus praegu dialoogi, nagu sellises olukorras kohane,» põhjendas Paet pressiesindaja vahendusel.

«Väljastpoolt sekkumine pole vajalik ega kohane. Pole põhjust eeldada, et dialoog ei viiks mõlemaid pooli rahuldavale tulemusele.»

Läti peaminister Valdis Dombrovskis sattus eelmisel nädalal Kataloonia iseseisvuse teemal tehtud sõnavõtu pärast Hispaania kriitikatule alla, kui ütles, et Läti võib teoreetiliselt toetada Kataloonia iseseisvust, juhul kui see saavutatakse legitiimse protsessiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles