Raul Oreškin: Raadil ei ole piire

, Tartu Loomemajanduskeskuse juht (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Oreškin
Raul Oreškin Foto: SCANPIX

Raadi kultuurilinnaku idee on tekitanud vastakaid arvamusi. Kas meil on seda vaja? Kas meil on selleks raha? Äkki jääb kesklinn tühjaks? Aga äkki ei lähegi keegi Raadile, kuna see jääb südalinnast kaugele? Võimalik ... aga võimalik on ka positiivne stsenaarium.

Kui loomemajanduskeskus (LMK) neli aastat tagasi Kalevi tänaval tegutsema asus, oli samuti palju skeptikuid. Arvati, et kinnistu jääb kesklinnast eemale, kuna seda poolitab nähtamatu piir, Riia magistraal. Samuti arvati, et Tartus pole turgu nii paljudele loovettevõtetele. Kahtlusi oli teisigi.

LMK tiim uskus vastupidist. Enne tehtud uuringud ning lähiriikide positiivsed praktikad julgustasid proovima. Vähetähtis polnud ka avanev loomemajanduse euromeede, mis on nii mõnedki loojad Tartusse tagasi meelitanud ja kohalikele kultuuriinimestele andnud võimaluse linna jääda ning iseendale ja teistele tööd anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles