Elu esimene maandumine sujus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pikim piloot, lennuakadeemia cum laude lõpetanud Ain Siimsaare (vasakul), annab lennusimulaatoris esimest korda kokpitis istuvale Jüri Arumetsale näpunäiteid, kuidas juhtida kuuekohalist lennukit.
Eesti pikim piloot, lennuakadeemia cum laude lõpetanud Ain Siimsaare (vasakul), annab lennusimulaatoris esimest korda kokpitis istuvale Jüri Arumetsale näpunäiteid, kuidas juhtida kuuekohalist lennukit. Foto: Kristjan Teedema

«Oeh, karm värk! Oi, vägev!» Nii väljendas oma elamust pärnumaalane Jüri Arumetsa, kui oli edukalt juhtinud kuuekohalist lennukit Piper Seneca V ja selle lennurajal maandanud. Piloodiistmel oli ta elus esimest korda.

Tõsi, ta ei olnud kahemootorilise väikelennuki kokpitis ehk näidikute, juhise, pedaalide, kangide ja lülitite ruumis üksi. Tema kõrval istus instruktor Ain Siimsaare. Ja tõele au andes tuleb lisada, et piloteerimine ei käinud õhus, vaid Eesti Lennuakadeemia simulaatoris Tartu lennujaama kõrval.

Tänavu kevadel akadeemia lõpetanud Eesti pikim, 205-sentimeetrine piloot Siimsaare andis autode, traktorite ja väikelaevade asjatundjale Arumetsale kõigepealt kaheksa-üheksa minutiga ülevaate, mida teha, et lennuk õhku tõuseks, lendaks ja maanduks. Järgnes veerand tundi õhusõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles