Taavi Rõivas: rumalad tülid meditsiinis kahjustavad patsiendi huve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Postimees.ee

Selle asemel et Tallinna tervishoiukorralduses lakkamatult näägelda, tuleks osata näha võimalusi koostööks patsientide huvides – positiivsed näited on ju olemas, kirjutab sotsiaalminister Taavi Rõivas (Reformierakond).

ui arutelu Tallinna tervishoiu strateegiliste valikute üle on oluline ja kahtlemata vajalik, siis vastastikku süüdistuste pildumine ei ole seda teps mitte. Linna ja riigi vägikaikaveo asemel on Tallinna tervishoiu korralduses vaja keskenduda koostööle patsiendi huvides. Nii nagu ei ole Keskerakonna ainuvõim Tallinnas igavene, ei pea igavene olema ka riigi- ja munitsipaalhaiglate vastandamine. Mõistlik on vaadata suuremat pilti ning hinnata adekvaatselt igaühe rolli selles. Patsiendi jaoks ei ole ju suurt vahet, kas haigla omanik on riik või linn, tähtis on teenuse kvaliteet ja kättesaadavus.

Ei ole mitte midagi imelikku, kui omavalitsus (liiatigi siis veel pealinn) võtab enesele rolli tervishoiu korraldamises. Tallinn on kolme suure haigla (nii Tiit Meren 10. septembri Postimehes kui Merike Martinson 12. septembri lehes millegipärast unustasid Ida-Tallinna (ITK) ja Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) kõrval mainida Tallinna lastehaiglat) omanik ning seetõttu vastutav töökorralduse eest, sh kuidas nendes haiglates ravijärjekordi juhitakse või kuidas sujub koostöö perearstidega. Rääkimata vastutusest haiglate majandusliku seisu ja investeerimisotsuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles