Tartu kavatseb esimesi klasse komplekteerida arvutiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kavatseb juba järgmisest õppeaastast esimeste klasside komplekteerimisel appi võtta arvutiprogrammi, mis arvutaks välja lapsele lähima kooli. Kuigi detailid, mida kõike programm koolikohti jaotades arvesse võtab, on praegu koostamisel, on üheks tähtsamaks kriteeriumiks koolitee pikkus.

«Koolidesse tahame vastuvõttu korraldada nii, et lapsed saaksid oma elukohajärgses ja kõige lähemas koolis käia. Siiani on meil määratud tinglikud piirkonnad igale koolile, aga kõigile on selge, et kunagi ei ela konstantne arv lapsi ühes või teises piirkonnas,» rääkis Tartu abilinnapea Tiia Teppan. «Nüüd oleme näinud infotehnoloogilisi lahendusi, kus saaksime kõik kooliminevad lapsed sünniaasta järgi ja elukoha registrist saadud andmete põhjal kanda linna kaardile. Siis saame igal aastal näha, kui palju piirkonnas lapsi on ning vastavalt sellele komplekteerida koolid.»

Tartu Raatuse gümnaasiumi direktor Toomas Kink ütles, et ainult lühim koolitee ei saa olla koolikohtade jaotamise aluseks, sest arvesse peaks võtma ka lapse ja lapsevanema soove. Näiteks on Kingi juhitav kool saksa keele kallakuga ja sellise keelehuviga noored ei pruugi elada vaid Raatuse gümnaasiumi lähiümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles