Tool Leelo lendab Londonisse

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kõrgesaar näitab, kuidas hakkab Londonis välja nägema viieruutmeetrine näituseala, kus ta koos Maria Kuusikuga kutsub inimesi Leelole istuma. Kaasa võetakse ka kolmanda ja neljanda kursuse tekstiilitudengite kootud vaip, et muuta väljapaneku ruum hubasemaks.
Mari Kõrgesaar näitab, kuidas hakkab Londonis välja nägema viieruutmeetrine näituseala, kus ta koos Maria Kuusikuga kutsub inimesi Leelole istuma. Kaasa võetakse ka kolmanda ja neljanda kursuse tekstiilitudengite kootud vaip, et muuta väljapaneku ruum hubasemaks. Foto: Kristjan Teedema

Homme algaval rahvusvahelisel disainifestivalil Lon­­donis tutvustavad Tartu kõrgema kunstikooli tudengid enda loodud toole. Kutse festivalile tuli tänu toolile Leelo.

Kunstikooli tudengite roheline tool Leelo jäi veebruaris Stockholmi mööblimessil silma disainifestivali Tent London korraldajatele. Viimased kutsusid tooli autorid Maria Kuusiku ja Mari Kõrgesaare festivalile oma loomingut eksponeerima koos teiste noorte disainerite ja tudengitega üle maailma.    

«See oli suur üllatus,» kommenteeris Mari Kõrgesaar kutset mainekale disainisündmusele. Seni pole Tartu kõrgema kunstikooli tudengid nii tähtsal festivalil oma väljapanekuga osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles