Belgias Vene viisat taotledes nõutakse lisaankeeti

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia lipp.
Belgia lipp. Foto: SCANPIX

Mõned Balti riikide kodanikud on pidanud Belgias Vene viisa saamiseks täitma viie küsimusega lisaankeedi, milles uuritakse andmeid «endise Nõukogude Liidu territooriumil sündinute» kohta. Venemaa saatkond Tallinnas kinnitab samas, et viisa taotlemisel ei ole mingeid uusi nõudeid kehtestatud.

Suur oli varem korduvalt Venemaad külastanud Euroopa Liidu liikmesriigi kodaniku üllatus, kui Belgias asuva Venemaa viisakeskuse kaudu järjekordseks sõiduks viisa taotlemisel saadeti talle tavapärase ankeedi täitmise järel e-kirjaga veel lisaankeet «endise Nõukogude Liidu elanikele». Venekeelses ankeedis oli märgitud «Täidetakse isikute poolt, kes saavad viisa sissesõiduks Vene Föderatsiooni territooriumile ja kes on sündinud endise Nõukogude Liidu territooriumil».

Esimene küsimus ankeedis näiteks kõlab nii: «Näidake kuupäev, mil lahkusite lõplikult Nõukogude Liidu / Vene Föderatsiooni territooriumilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles