Jälle Veiko Õunpuu, kes siis muu!

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Püha Tõnu kiusamine» on võitnud aasta filmi tiitli: naisterahva torsot kujutava auhinnatordi lõikasid eile lahti produtsent ­Katrin Kissa (vasakult), operaator Mart ­Taniel ja režissöör Veiko Õunpuu.
«Püha Tõnu kiusamine» on võitnud aasta filmi tiitli: naisterahva torsot kujutava auhinnatordi lõikasid eile lahti produtsent ­Katrin Kissa (vasakult), operaator Mart ­Taniel ja režissöör Veiko Õunpuu. Foto: Raigo Pajula

Ükskõik, mida Veiko Õunpuu käsi ka ei puutuks, kõik muutub kullaks – vähemasti filmiajakirjanike meelest. Just Eesti Filmiajakirjanike Ühing pärgas eile, filmikunsti 114. sünnipäeval, «Püha Tõnu kiusamise» aasta filmi tiitliga. «Film, mis tuletab meelde, et hinge ei asenda ükski pidusöök,» kõlas põhjendus.


Õunpuule oli see juba kolmas Neitsi Maali nime kandev auhind, seda peaaegu järjest. Tema eelmised filmid «Tühirand» ja «Sügisball» olid võitnud vastavalt 2006. ja jaganud 2007. aasta (koos Sulev Keeduse «Jonathaniga Austraaliast») arvestuses. «Ei kommenteeri,» jäi laureaat ise eile lakooniliseks, vastates küsimusele, kas tema «käsi muudab tõesti kõik kullaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles