Pealinna söögikohad peavad porgandinädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Platzi porgandipirukas.
Platzi porgandipirukas. Foto: Tuuli Mathiesen

Mitmetes Tallinna toidukohtades kestab Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögiviljade söömise teavituse «Sööme ära» raames eripakkumiste nädal – käesolev nädal on pühendatud porgandile.

Gurmeekohvik Nop Kadriorus pakub porgandinädalal porgandi-ananassi muffineid pekaani pähklite,chia seemnete ja toorjuustukreemiga, samuti mahla, kuhu lisaks porgandile on segatud ka natuke banaani, apelsini ja laimi. Samuti Kadriorus asuva Katharinenthali porgandinädala retseptiks on porgandirisoto suitsukanaga.

Mamos pakutakse porgandi-ingveri püreesupp (gluteeni- ja laktoosivaba, sobib veganitele ja taimetoitlastele) ning joogiks on värskelt pressitud porgandi ja porgandi-õuna-ingveri vitamiinimahl.

Vanalinna pubis Imperial saab mekkida küpsetatud valge kala porgandi-apelsinipüreega, samuti on menüüs porgandi-kohupiimavorm marjakisselliga.

Platzis on sel nädalal ees ootamas veel värske salat marineeritud porgandi ja küpsetatud kitsejuustuga, ahjulõhe filee aurutatud juurviljade, porgandi-apelsinimoosi ja estagonivõiga ning porgandikotletid röstsaia, siiamarja ja hapukoorega.

Tulemas on ka õuna- ning pärast seda sibulanädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles