Mustonen toob murrangulise tähtsusega «Taanieli mängu» taas lavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hortus Musicus Eesti kultuurikohtumisel Jerevanis.
Hortus Musicus Eesti kultuurikohtumisel Jerevanis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Estonia 100 juubeliürituste raames jõuab 19. septembril kell 19 Estonia kontserdisaalis lavale kunagine tähtsündmus - Hortus Musicuse esimene «Ludus Danielis» ehk «Taanieli mäng»aastal 1975 kujunes kogu nõukogude perioodi üheks murrangulisemaks kultuurisündmuseks. 

Beauvais’ katedraalikoolis 12. sajandil tegutsenud tundmatu autori poolt Vana Testamendi ainetel loodud  «Taanieli mäng» on liturgiline draama, mis hõlmab kunstides sageli peegeldatud sündmusi prohvet Taanieli elukäigus: kuningapalee seinale ilmunud tulikirjas sõnu, imelist pääsemist lõvide keskelt.

Müsteeriumi 2013. aasta versioonis kasutavad Andres Mustonen ja ta mõttekaaslased džässtriot, videolahendusi, lavabutafooriat ning kostüüme. «See pole mingi comeback, sest mina ei korda kunagi midagi. Nüüd on see etendus palju sügavam ja värvikam,» lubab Mustonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles