Edgari kohvik avati tasuta pirukate ja Koit Toomega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas täna Harjumäel juba traditsiooniks muutunud valimiste eelse Edgari kohviku.


Esimesel päeval pakuti kõikidele kohaletulnutele tasuta kohvi ja pirukaid ning võimalust nautida Koit Toome esinemist.

Ei puudunud ka tujurikkujad, kes jäävad Savisaart kuni valimisteni saatma – maskides mehed, kel mantli asemel seljas Savisaare korruptsioonist rääkivad plakatid. Kõigepealt püüdis plakatikandjaid ära ajada USSi turvamees, väites et tegemist on provokatsiooniga, see aga polevat lubatud. Kui demonstrandid teda ei kuulanud, hakkas turvamees närviliselt kuhugi helistama.

Siis jooksis keegi tänava äärde püstitatud Keskerakonna valimistelgi juures tegutsenud ninasarviku maskoti juurde ja kutsus vene keeles: «Tule hüppa seal IRLi omade ees ka natuke, need lähevad muidu käest ära!» Nii saidki kõik soovijad kahe partei maskotte koos jäädvustada.

Mõne aja pärast maskikandjad ilmselt tüdinesid, istusid rattasadulasse ning kadusid silmist. Kohvikusse sisse olid ennast pressinud kaks noormeest Reformierakonna vihmavarjuga, kuid lahti nad seda ei teinud.

Rahvahulk ennast provokaatoritest segada ei lasknud. Valimistelgi juurest võeti kaasa värske «Kesknädala» number ning Savisaare pildiga õhupall ning asuti kohvi- ja pirukasappa. Kuna jagajaid oli mitu, siis liikus järjekord üsna kiiresti. Nii mõnigi vanem daam haaras telefoni ja siis võis kuulda umbes sellist teksti: «Me oleme siin Harju mäel Edgari juures. Antakse pirukat ja kohvi. Kui sa ruttu teed, siis jõuad veel õigeks ajaks!»

Pirukaid ja kohvi jätkus kõikidele soovijatele ning pikkade kõnede ja valimisagitatsiooni asemel võisid kohaletulnud kuulata Koit Toome laulu. Edgari kohvik tegutseb kuni valimisteni ning peaaegu igal õhtul, välja arvatud pühapäevad, on seal ka midagi kavas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles