Aljand: poole vinnaga ei soovinud ma asju teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. juuli 1985 - ujuja Triin Aljand.
8. juuli 1985 - ujuja Triin Aljand. Foto: Mihkel Maripuu

Kahe viimase aasta Eesti parim naissportlane ravis tänavu kevadel ja suvel kannatlikult vigastust ja alustas augustis Kurgjärvel ettevalmistust talve hakul toimuvaks lühirajaujumise EMiks. Õige varsti mõistis ta, et karjääri jooksul erinevaid vigastusi talunud ja tippspordist kulunud keha ei pea koormustele vastu. Temas hakkas üha tugevamini idanema mõte, et tippspordiga on ilmselt kõik.

Eile pärastlõunaks kokkukutsutud pressikonverentsil teatas 28-aastane sportlane, et lõpetab tippspordi. «Tipptasemel treeningul ja enda jaoks treenimisel on väga suur vahe. Kergemalt harjutades peavad nõrgad kohad vastu, kuid maksimaalselt pingutades löövad vanad vigastused välja,» põhjendas ta oma otsust. «Viimaste aastate jooksul olen pidanud tegema treeningutel väga palju kompromisse ja seepärast on loobumisotsuse langetamine olnud pikem protsess. Üleöö pole midagi juhtunud.»

Aljand lisas, et teda ei rahuldaks see, kui ta ujuks tiitlivõistluste poolfinaalis, vaid ta soovis ka tänavu võita EMilt medali. Paraku ei näe ta selleks võimalust: «Poole vinnaga ei soovi ma asju teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles