Pikkade sõdurite lisaportsjonid kaotatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kaitseväelased Tapal sööklas lõunat söömas.
Noored kaitseväelased Tapal sööklas lõunat söömas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kaitseministri määrusega kaotatakse üle 190 sentimeetrit pikkade ajateenijate ja reservväelaste lisaportsjonid, sest kaitseväes saab niigi piisavalt süüa.

Määruse eesmärk on muuta ajateenijate toitlustamist otstarbekamaks, selgub seletuskirjast.

190-sentimeetristele ja pikematele kaitseväelastele on aastaid pakutud suuremaid toiduportse arvestusega, et nende ööpäevane energiavajadus on teistest suurem. Kui kaitseväelaste keskmiseks ööpäevaseks energiavajaduseks on määratud 3800 kcal, siis 190 cm pikkustele kaitseväelastele 4300 kcal. Seetõttu lubas kaitseministri määrus nende toiduraha suurendada 15 protsendi võrra.

Kaitseväe sööklate toidumenüüde analüüs on aga näidanud, et toidud on küllaldaselt vaheldusrikkad ja energiarohked, tagades vajaliku koguse toiduenergiat, vitamiine ja mineraalaineid ka pikkadele meestele. Nimelt on toit sisaldanud keskmiselt 4100 kilokalorit.

«Sellest tulenevalt on kaitseväe toitlustusspetsialistid seisukohal, et toodud energiakogus on piisav ka alates 190 cm pikkusega kaitseväelastele,» selgitab seletuskiri.

Selle muudatusega hoitakse ajateenijate toiduraha kokku keskmiselt 450 000 krooni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles