Raske jalaga linnapeakandidaat Kross saab politseilt pidevalt trahvi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross on viimase kolme aasta jooksul politseile liiklusrikkumistega vahele jäänud 11 korral, enamasti kiiruseületamiste eest saadud trahve on ta kokku maksnud 2786 eurot.

«See on tõsi, ma loomulikult kahetsen ja vabandan,» ütles Kross Postimehele oma liiklusrikkumisi kommenteerides.

Kross tõdes, et on kihutamise eest liiklustrahve tihti saanud. Tänane Eesti Päevaleht märgib, et viimase kolme aasta jooksul on talle määratud 11 trahvi, neist kuuel korral on Krossi rikkumiseks märgitud kiiruseületamine 21-40 km/h, kaks trahvi on ta saanud juhiloata autoroolis olemise eest.

Lisaks rahatrahvidele on Krossilt ka kahel korral juhtimisõigus ära võetud, esimesel korral kolmeks ja viimati suisa kuueks kuuks. «See karistus lõppes sel suvel, juulis vist.» Kross tunnistas, et istus rooli ka ilma juhilubadeta: «Sõitsin sel ajal kaks korda autoga. Üks kord ma  ei teadnud, et mul on load ära võetud – eeldasin, et on trahv määratud – ja teist korda sõitsin, teadlikult seadust rikkudes.»

«Ma teen kõiki asju kirglikult, kahjuks. Mõistagi ma ei õigusta seda mingil moel. Muidugi tuleb seadust täita, ma kahetsen, et olen rikkunud liiklusseadust,» vastas Kross küsimusele, miks ta liikluses nii raske jalaga on.

«Miks ületab inimene kiirust? Tähelepanematus, hoolimatus, nõnda edasi. Ilmselt on see asi, mida mul on olnud raske õppida,» arutles ta.

«Kui sellest kõigest midagi mulle kasu on olnud, siis see, et kuivõrd kuuekuine juhtimisõiguse peatamine näeb ette uue teooriaeksami sooritamist, pidin ma viimane kord, kui load tagasi sain, ARKis eksami tegema. Selleks pidin omandama uue liiklusseaduse. Tavaelus ma muidu liiklusseadust ei loe ning kui muudatused tulid, pöörasin vaid nii palju tähelepanu, kui lehed sellest kirjutasid, aga nüüd sooritatud liikluseksam oli kasulik asi,» lisas Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles