Meelelahutajaid sütitab publik

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruudulistes särkides improkraadid Silver Laius (vasakult), Evelin Rootsi ja Tormi Tuuling on Suudlevate Tudengite lokaalis rääkivate nukkude mängu tõmmanud publiku hulgast üliõpilase Joonas Kriiska (vasakul prillidega) ja gümnasisti Maris Karmel Poska (minikleidis).
Ruudulistes särkides improkraadid Silver Laius (vasakult), Evelin Rootsi ja Tormi Tuuling on Suudlevate Tudengite lokaalis rääkivate nukkude mängu tõmmanud publiku hulgast üliõpilase Joonas Kriiska (vasakul prillidega) ja gümnasisti Maris Karmel Poska (minikleidis). Foto: Margus Ansu

Improkraatia mängude vaataja ja kuulaja ei pääse muhelustest. Enamgi veel – suurem osa peaaegu kahetunnilisest etteastest üleeile õhtul umbes saja noore inimese ees möödus naeru­rõkatuste saatel.

Publikut naerma panna ongi selle improvisatsioonilise komöödia trupi eesmärk. Meelelahutuskunsti loovad nad aga teisiti kui tavalised teatrid. Hoopis midagi muud teevad ka stand-up-komöödia esinejad, kes astuvad enamasti ükshaaval üles oma selgeks õpitud naljalugusid vestma.

Harjutavad Improkraatia noored naerutajad küll enamasti kaks korda nädalas, kuid nad ei õpi pähe tekste ega säti paika lavalist liikumist, vaid treenivad tähelepanu ja üksteise tunnetamist. Dekoratsioone ja kostüüme nad ei vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles