Aaviksoo: Eesti vajab vene lütseumi

Jevgenia Garanža
, Den za Dnjomi vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo eelmisel nädalal nõjatumas haridusministeeriumi Tallinna esinduse trepikäsipuule.
Haridusminister Jaak Aaviksoo eelmisel nädalal nõjatumas haridusministeeriumi Tallinna esinduse trepikäsipuule. Foto: Toomas Huik / Postimees

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ütles venekeelsele nädalalehele Den za Dnjom, et ta kavatseb nii kiiresti kui võimalik sõlmida Venemaaga keskhariduse lepingu.

Alustan küsimusest, mis juba ammu ei lase mul rahulikult magada. Mille poolest oli teie eelkäija ja erakonnakaaslase Tõnis Lukase (lahkus IRList tänavu 7. veebruaril – toim) ettevalmistatud uus riiklik õppekava nii halb, et seda tuli kohe reformima hakata? Ja kui see tõesti oli nii halb, siis miks on valitsus selle heaks kiitnud?

Ega õppekava iseenesest ei ole halb, see lihtsalt kannab ajaloolist traditsiooni, mis minu arvates oleks vaja 21. sajandil üle vaadata. Tõenäoliselt ei hakka me uut ja paremat õppekava tegema, vaid vaatame, kuidas muuta praktiline õppetöökorraldus koolides natuke paindlikumaks ja mitte nii õppekava- ning õppekava teemade ja -mahukeskseks. Et need keskenduksid üld­osas mainitud kompetentsidele. Üldosa on meil kaasaegne 21. sajandi ideoloogiat kandev tekst, ent ainekavad on väga mahukad ning veidi ajast ja arust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles