Venemaa vassimine tekitab muret

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspertide sõnul võivad täna algavad ja kuus päeva kestvad Venemaa-Valgevene ühised sõjaväeõppused «Zapad 2013» kujuneda lubatust märksa mastaapsemaks ja seal osalejate arv osutuda ametlikult väljaöeldust mitu korda suuremaks.
Ekspertide sõnul võivad täna algavad ja kuus päeva kestvad Venemaa-Valgevene ühised sõjaväeõppused «Zapad 2013» kujuneda lubatust märksa mastaapsemaks ja seal osalejate arv osutuda ametlikult väljaöeldust mitu korda suuremaks. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kuigi õppused «Zapad 2013» algavad ametlikult täna, said need avapaugu juba varem. Esmaspäevasel videokonverentsil kaitseministeeriumi juhtidega kuulutas Vene president Vladimir Putin välja ülevaatuse nii armees kui ka tsiviilstruktuurides: energiaministeeriumis, transpordiministeeriumis ja Nižni Novgorodi oblasti administratsioonis. 

«Praktika näitab, et seda tüüpi õppused on kindlasti kasulikud ja väga efektiivsed,» märkis Putin Itar-Tassi vahendusel. See on tänavu juba kolmas kord, mil Putin niisugusteks üllatuskontrollideks käsu andis.

Teisipäeval järgnes lääneriikidele järgmine ootamatu otsus, kui Putin andis enam kui 20 000 Vene siseväelasele käsu asuda kõrgendatud valmisolekusse. Sisevägedele – üksustele, kes täidavad ülesandeid, mida enamikus riikides täidab politsei, ehk kaitsevad riigi sisemist julgeolekut – tähendab kõrgendatud valmisolek sisuliselt üleminekut rahuaja seisukorrast sõjaseisukorda. Selle käigus komplekteeritakse üksused isikkoosseisu, tehnika, relvastuse ja materiaalsete vahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles