Alampalk kerkib 35 euro võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastavalt eile Eesti Tööandjate Keskliidu ja Eesti Ametiühingute Keskliidu vahel sõlmitud alampalga kokkuleppele on 2014. aastal alampalk 355 eurot kuus (2,13 eurot tunnis) ning 2015. aastal 390 eurot (2,34 eurot tunnis). Praegu kehtiv alampalk on 320 eurot.

Tööandjate ja ametiühingute ühisavalduses nenditakse, et vaesuse lokkamine madalaimal palgaredeli astmel ei ole üksnes alampalgasaajate probleem, vaid selle tõttu kannatab kogu Eesti ühiskonna elukvaliteet.

«Soov elukalliduse tõusu kompenseerimise kõrval töötajate elujärge võimaluste piires parandada oli mõlemapoolne. Nii Eesti Tööandjate Keskliidus kui Eesti Ametiühingute Keskliidus tunneme endil ka suurt sotsiaalset vastutust, kohustust kitsalt oma huvide kõrval mõelda ka ühiskonna huvidele. Inimeste palgad jäävad alati erinema, kuid me mõistame, et kui palgaredeli alumises, kõige haavatavamas otsas lokkab vaesus ja igapäevane olelusvõitlus, pole see üksnes alampalgasaajate probleem,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles