Advokatuurist välja visatud Owe Ladva pöördus kohtusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owe Ladva kohtus
Owe Ladva kohtus Foto: Liis Treimann

Advokatuuri aukohtu otsusega distsiplinaarsüütegude pärast advokatuurist välja heidetud vandeadvokaadi vanemabi Owe Ladva soovib otsuse tühistamist Tallinna ringkonnakohtus.

Tallinna halduskohus Ladva kaebust tühistada advokatuuri aukohtu otsus ei rahuldanud, mispeale esitas Ladva apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule, kirjutab Õhtuleht.

Advokatuuri aukohus tunnistas mullu suvel Owe Ladva süüdi distsiplinaarsüütegudes, mis seisnevad kriminaalmenetluse seadustikus ja advokatuuri eetikakoodeksis sätestatud nõuete korduvas rikkumises.

Aukohus asus seisukohale, et advokaat on jätnud oma kaitsealused korduvalt ilma vajaliku kaitseta, mis näitab advokaadi hooletut suhtumist kaitsekohustusse, rikkudes sellega kriminaalseadustiku ja eetikakoodeksi vastavaid sätteid, mis kohustavad advokaati kliendi huve parimal viisil kaitsma.

Aukohus arutas Ladva tegevust advokatuuri juhatuse ettepanekul seoses tema tegevuse peale esitatud kuue kaebusega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles