Ministeerium ennustab toimetulekuabi vajajate kasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Toimetulekutoetuste vajajate hulk on tänavu kõvasti kasvanud, ent sotsiaalministeeriumi hinnangul on see olnud ootuspärane ja tõenäoliselt suureneb abivajajate hulk järgmisel aastal veelgi.

Tänavu 9 kuu jooksul maksti toimetulekutoetusi kokku 123,5 miljonit krooni eest, mis on 56,8 miljonit krooni ehk 85 protsenti enam kui eelmise aasta sama aja jooksul.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna analüütik Marek Atonen ütles, et toimetulekutoetusteks kuluva raha kasv on olnud ootuspärane, arvestades kasvanud töötute inimeste hulka ja laiemalt olukorda tööturul.

«Eelarves oli 2009. aastaks toimetulekutoetustele ette nähtud 200 miljonit krooni, siis tegelik kulu on olnud mõnevõrra väiksemgi kui oodatud, kuigi lõplik tegelik kulu ei ole veel teada,» ütles Atonen.

«Kuivõrd töötute arvu kasv ei ole seniajani veel peatunud, on oodata ka edaspidist toimetulekutoetuse saajate arvu kasvu,» lisas analüütik.

Seda ootust kinnitab ka number sotsiaalministeeriumi eelarvereal: järgmiseks aastaks on toimetulekutoetuse maksmiseks ette nähtud juba 350 miljonit krooni.

«Samas kasvab ka keskmine toetuse summa ühe taotluse kohta, kuna perekondade sissetulekud on vähenenud,» märkis Atonen.

Toimetulekutoetust sai tänavu kolmandas kvartalis kokku ligi 16 000 peret. Üle poole toetusesaajatest - 54 protsenti - olid töötud. Toimetulekupiiri kindlustamiseks rahuldati kolmandas kvartalis kokku 25 715 taotlust, mille keskmine suurus oli 1584 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles