USA laulja kohtub oma Eesti bändi liikmetega esimest korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soul Thrower. Vasakult Jaanus Salm, Silver Suu, Joel Berg, Daner Stumbeljunk, Val Tvoar.
Soul Thrower. Vasakult Jaanus Salm, Silver Suu, Joel Berg, Daner Stumbeljunk, Val Tvoar. Foto: Indrek Kasesalu

Veidi üle aasta tegutsenud muusikaline kooslus Soul Thrower annab laupäeval Rock Cafés oma esimese kontserdi koos bändi tegeliku laulja Daner Stumblejunkiga, keda ansambli ülejäänud Tallinnas tegutsevad muusikud kolmapäeva õhtupoolikul esimest korda silmast silma nägid.

Väsinud reisisell toimetati lennujaamast otse stuudiosse proovi. «See võttis kananaha ihule - saime üksteist esimest korda näost näkku näha ja rääkida. Samas ruumis muusikat teha ja sõpru mängimas näha oli väga äge. Sain nüüd need näod, nimed ja hääled omavahel kokku viia,» räägib USAs resideeruv Daner.

Ta pole muusikutega, kellega ta juba üle aasta ühes ja samas bändis tegutseb, varem suhelnud isegi Skype'i ega telefoni teel.

«Jah, meie senine kommunikatsioon on pigem käinud vaid e-kirju ja Dropboxis faile vahetades,» tunnistab mees ja rõõmustab õnneliku juhuse üle, tänu millele ta Eestisse sattus. «Pidin töö tõttu Saksamaale reisima ja otsustasin sellest võimalusest viimast võtta,» ütleb Daner, lisades, et seni on reisimine jäänud pigem raha taha.

Bändi eestvedaja ja teise vokalisti Tarvo Valmi sõnul saab laupäeval toimuv kontsert Soul Throweri jaoks olema väga eriline. «Esmakordselt on see bänd laval nii, nagu see peaks olema - koos lauljaga, kelle häält kuulete bändi esimesel plaadil. Meie jaoks on tegemist kindlasti ühe tippsündmusega. See saab olema ajalooline hetk!»

Aastaid tagasi USAs elanud Tarvo Valm tutvus Daneriga juhuslikult. «Sõber John tegi temaga koos bändi ja tutvustas mulle oma lugusid. Daneri vokaal kõlas väga hästi ning uurisin võimalust koostööks. Mees laulis ühele meie tehtud loole vokaaliosa peale ning sinna see jäigi. Nii saimegi interneti teel tuttavaks.»

Daneri sõnul juhtus see ligi kaks aastat tagasi ning selleks esimeseks looks oli «Monster from inside».

«Meil on omavahel väga hea klapp ning läheneme muusikale ühe ja sama nurga alt. Teame täpselt, mida me teeme ja kuidas see kõlama peaks. Kõik sobib,» selgitab Daner ja lisab, et Soul Throweri muusika on küll meloodiline, kuid oma ülesehituselt küllaltki tehniline. «Selles on palju n-ö tumedate varjunditega elutarkust. Kasutame oma emotsioonide väljendamiseks väga mõjukat helikeelt ja sobivat kompositsiooni.»

Lugude sõnad sünnivad Tarvo Valmiga kahasse. «Esmalt valmib meloodia ja siis tekib mul ehk mõni sõnade idee. Daner saab selle kõik enda kätte, loob oma osa ja saadab mulle tagasi,» selgitab Valm.

Daner lisab, et tema jaoks on oluline üksteise ideede ära kuulamine ja arutamine. «Ei ole nii, et üks surub oma mõtte teisele peale ja too lihtsalt lepib olukorraga. Meil on selles osas väga tugev ja toimiv koostöö.»

Soul Throweri lüürika on meeste sõnul kohati väga dramaatiline. «Mõned lood on tagasihoidlikult öeldes päris värvikad, leiab nii verd, liha kui surevaid inimesi. Samas tahan öelda, et bändi liikmete näol on tegemist normaalsete inimestega. Meie kodus olevatest külmkappidest inimeste kehaosi ei leia,» muigab Daner. Ta täpsustab, et kogu selle sünge poole tasakaalustamiseks luuakse ka märksa helgemaid ja veidi romantilist laadi lugusid. «Me ei välista midagi ning ei piirdu vaid enesehävituslike ja surmaga seotud teemadega. Samas ei saa kogu aeg ka õnnelik olla ning vikerkaartest ja ükssarvikutest sõnu kirjutada. Märksõnaks on tasakaal.»

Ülikoolis klassikalise muusikahariduse omandanud Daner Stumbeljunki päevatöö on seotud rahandusvaldkonnaga. Loomingu jaoks jääb mehel pere ja laste kõrvalt õhtuti aega vaid loetud arv tunde. «Mul on keldrikorrusel oma väike stuudio, kus on kõik vajalik olemas. Seal ma siis töötan.»

Soul Throweri ettevõtmistesse suhtub mees täie tõsidusega. «Ma ei ole selline inimene, kes laseks asjadel kuidagi omasoodu kulgeda. Vajan konkreetset plaani ja hetkel on meil selleks uue kauamängiva ettevalmistamine. Loodame uue plaadiga välja tulla järgmise aasta algul.»

Soul Thrower astub laupäeval kell 22 Rock Café lavale koosseisus Jaanus Salm, Silver Suu, Joel Berg, Daner Stumblejunk ja Val Tvoar. Lavalaudu jagatakse sel õhtul Driveni ja No-Big-Silence'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles