Riigimets on tänavu kuusevargustest pääsenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuused.
Jõulukuused. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskkonnainspektsiooni andmetel pole tänavu peaaegu üldse riigimetsas kuusevargil käidud, selle põhjuseks peetakse Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) pakutud võimalust mugavalt koju viidava kuuse eest maksta, mis vähendab ebaseadusliku raie vajadust.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul sõnas Postimees.ee'le, et tänavu pole metsades kuusevargusi peaaegu üldse olnud. «Pühade ajal oli paar juhtumit, kus võeti üks kuusk. Mõlemad juhtumid olid Keila-Joal RMK maadel,» lisas Tuul.

Inspektsioonile on tulnud ka mõned teated, kus antakse teada metsavarguse kahtlustest, aga need ei ole kontrollimisel kinnitust leidnud.

Samuti oli ühele telekanalile teatatud 10-15 kuuse raiumisest Harjumaal Kernu kandis, aga keskkonnainspektsioonil selle kohta täpsemat infot pole.

«Tänu RMK väljapakutud võimalustele saavad kuusesoovijad väga mugavalt ja seaduslikul teel selle endale hankida ja see on kindlasti kuuseprobleemi aidanud lahendada,» arvas Leili Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles