Meikar soovitab hoopis ERRi juhatust koondada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling.
Rahvusringhääling. Foto: ERR.

Riigikogu liige, reformierakondlane Silver Meikar soovitab Eesti Rahvusringhäälingul (ERR) koondada kultuurisaadete toimetaja Maris Johannese asemel hoopis paar juhatuse liiget, sest nii hoitaks palju enam raha kokku.

«Väike muudatus ja ERRil oleks piisavalt raha, et säilitada mitu head inimest ja saadet. Viieliikmeline juhatus tuleks vähendada kolmeni ja paar miljonit krooni oleks justkui maast leitud,» kirjutab Meikar oma ajaveebis.

«Kärped lükkavad ajalukku paraku need saated (ja saatejuhid), mis on küll olulised Eesti kultuurile, kuid mille kuulajaid-vaatajaid on vähe,» tõdeb ta.

Meikar soovitab, et kui rasketel aegadel tuleb kärpida, tuleks alustada ikka sabast ja mitte peast - lisades, et ringhäälingus on loogiliselt võttes sisulised töötajad pea ja suunda määravad bürokraadid saba.

«Selle asemel, et lahti lasta sisulise töö tegija Vikerraadio kultuuritoimetaja Maris Johannes, tuleks koondada kaks 600 000-kroonise aastapalgaga tippbürokraati,» jätkab ta.

«Eesti riigile on oluline, et rahvusringhäälingus oleks kultuuri ja kultuurseid inimesi, kuid kindlasti saaks ERR hakkama ka vähendatud juhatuse koosseisuga, mille iga liige maksab ühe Eurovisiooni või 10 Johannest,» leiab poliitik.

Detsembri algul andis ERRi juhatus saadete «Keelekõrv» ja «Luuleruum» toimetajale ja ühtlasi töötajate usaldusisikule Maris Johannesele koondamisteate, millel tema viimaseks tööpäevaks märgitud 31. detsember. ERRi kinnitusel jätkub saade «Luuleruum» Toomas Lõhmuste juhtimisel, «Keelekõrva» asemel saab omaette keelesaateks Mart Ummelase juhitav «Keelesõnum».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles