Statistikaamet tegi e-loenduseks demovideo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: SCANPIX

Täna keskööl algab e-loendusena 2011. aasta rahva ja eluruumi loenduse prooviloendus, internetis ankeedi täitmise juhendamiseks valmistas statistikaamet 10-minutise demovideo.

Täna keskööl algava e-loenduse käigus saavad prooviloenduspiirkondade elanikud end ise pooleteise kuu jooksul interneti teel loendada.

«Väga oluline on, et prooviloenduspiirkondade elanikud osaleksid võimalusel e-loendusel, sest see on Eesti rahvaloenduste 130-aastases ajaloos esimene omataoline ja vajab enne 2011. aasta rahva ja eluruumide loendust korralikku testimist,» rääkis statistikaameti projektijuht Diana Beltadze.

E-loendus kestab 21. veebruarini ja sellel saab osaleda statistikaameti elektroonilises andmete kogumise keskkonnas eSTAT. Selle juhendina on Youtube'i keskkonnas demovideo e-loenduse ankeedi täitmisest. 

5.-31. märtsil toimub küsitlusloendus, kus küsitlejad käivad nende leibkondade kodudes, kes e-loendusel ei osalenud või täitsid ankeedi puudulikult.

Prooviloenduse käigus loendatakse üle 10 000 inimese ja nende eluruumi, selleks on valitud üle Eesti võimalikult erinevad piirkonnad ja asustustüübid, et testida põhjalikult loenduse korraldust ja infosüsteeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles