Ilves peab kümnendi tippsündmuseks Eesti liitumist ELi ja NATOga

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroreferendum Eestis.
Euroreferendum Eestis. Foto: RAIVO TIIKMAA/POSTIMEES.

President Toomas Hendrik Ilves ütles Taani päevalehele Politiken, et talle isiklikult on mööduva kümnendi tähtsaimaks sündmuseks Eesti liitumine Euroopa Liidu ja NATOga.

Taani päevaleht Politiken avaldas tänases aastalõpu erinumbris 40 mõjuka poliitika- ja äritegelase mõtted, mida nad peavad möödunud kümnendi olulisemateks sündmusteks. Teiste hulgas avaldas arvamust ka president Ilves.

«Eesti liitumine Euroopa Liidu ja NATOga mais 2004, mis märkis Eesti riigi ja rahva jaoks lõplikku vormilist sammu tagasipöördumisel Läände pärast eraldamist Euroopast 1940. aastal,» ütles Ilves vastuseks küsimusele, mis oli tema jaoks isiklikult lõppeva kümnendi tähtsündmus.

Maailma tähtsaimaks sündmuseks viimase kümne aasta jooksul peab president aga 11. septembri terrorirünnakuid USAs ning arenguid, mis pärast seda alguse said. Tema sõnul on alates sellest Lääne valgustusajastust pärinevad väärtused nagu demokraatia, inimõigused ja vabadus üle maailma löögi all hoopis teistmoodi kui Külma sõja ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles