Liimi kriminaalasjas veel kahtlustatavaid pole

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim..
Jüri Liim.. Foto: Toomas Huik.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on tuntud rahvuslase Jüri Liimi suhtes punamonumentide omaalgatusliku teisaldamise pärast algatatud kriminaalasi eeluurimisstaadiumis.

Prokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe teatas Postimees.ee’le, et kedagi veel kahtlustatavana üle kuulatud ei ole. Juuni alguses alustati aga tunnistajate küsitlemist.

Liimi suhtes algatati menetlus mai lõpus, kui too võttis pealinnas maha kaks väikest nõukogudeaegset mälestusmärki – Tallinna sõjakoolis õppinud ohvitseride ausamba ja kommunist Hans Pöögelmanni mälestuskivi – ning viis need ajaloomuuseumi filiaali Maarjamäel.

Pöögelmanni kuju kadumise kohta tegi avalduse AS Tondi Elektroonika juhataja Uno Abru, kes pidas juhtunut varguseks ning tahtis kuju kindlasti tagasi saada. Ajaloomuuseum aga kinnitas soovi monumendid endale jätta.

 

Loe samal teemal:

 

Pöögelmanni omanik tahab Liimi võetud kuju tagasi saada

TV3: riigikogulased taunivad monumentide teisaldamist

TV3: Vseviovi meelest sarnaneb Liimi tegevus tuuletallamisega

Reporter.ee: Jüri Liim teisaldas kaks punamonumenti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles