Ansip käis lõppenud aastal 26 välisvisiidil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann.

Peaminister Andrus Ansip käis mullu 26 välisvisiidil, mida on täpselt sama palju kui aasta varem.


Oma esimese välisvisiidi tegi Ansip 21.-22. veebruaril Rootsi, kus ta tähistas koos Rootsi eestlaste liiduga vabariigi aastapäeva. Aasta viimasel visiidil osales peaminister 17.-18. detsembril, kui ta võttis osa Kopenhaagenis toimunud ÜRO kliimakonverentsist.

Mulluste välisvisiitide seas oli ka kaks ametlikku visiiti koos äridelegatsioonidega Saksamaale Baden-Würtenbergi ning Kasahstani. Töövisiitidel käis ta kaks korda Rootsis ning korra Soomes, Belgias, Hollandis ning ka reedel ELi eesistumise üle võtnud Hispaanias.

Samuti osales Ansip seitsmel Euroopa Liidu ülemkogu kohtumisel, NATO tippkohtumisel, USA ja ELi liikmesmaade tippkohtumisel ning Idapartnerluse tippkohtumisel Prahas.

Balti peaministrid kohtusid peale Balti keti ja Leedu 1000-aastase riikluse tähistamisele möödunud aastal veel kahel korral Vilniuses. Oktoobris leidis aset ka regulaarne Põhjamaade ja Balti riikide valitsusjuhtide kohtumine Stockholmis.

Lisaks võttis Ansip möödunud aastal osa Teise maailmasõja alguse mälestamistseremooniast Poolas ning Berliini müüri langemise aastapäevast Saksamaal.

2008. aastal käis Ansip 26, 2007. aastal 23, 2006. aastal 21 ja 2005. aastal valitsusjuhina 16 välisvisiidil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles