Tallinnas tõuseb pensionilisa 1200 kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension.
Pension. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinn tõstab jaanuarist pensionäridele makstava pensionilisa suuruse 1200 kroonile ning muudab selle maksmise korda.


Pensionilisa tõuseb Tallinnas mulluselt tuhandelt 1200 kroonile ja seda hakatakse maksma igale Tallinna pensionärile tema sünnikuul ja avalduse alusel.

Pensionäride toetamiseks on Tallinn alanud aasta eelarves ette näinud 90 miljonit krooni, millest pool miljonit kulub Eesti Posti teenustasudeks.

Kui seni maksti üle 95 protsendi toetustest jaanuari alguses, siis uue korra kohaselt tuleb pensionäril pensionilisa taotleda sünnikuule eelneval kuul või sünnikuul ning välja makstakse see pensionäri sünnikuul.

Teine muudatus toetuse maksmisel on seotud pensioni määramise aastaga. Eelnõu kohaselt tekib pensionäril õigus taotleda toetust pensioni määramisele järgneval aastal, mis välistab asjaolu, et pensionile jääja saab taotleda sama aasta toetust.

2009. aastal maksti Tallinna 1000-kroonist pensionilisa 92 323 pensionärile.

Tallinnas koalitsioonileppe sõlminud Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond lubavad tõsta pensionäridele makstava ühekordse toetuse 2014. aastaks 2000 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles