Eesti valmistub saatkonna avamiseks Kairos

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo.
Kairo. Foto: Wikipedia.org

Eesti avab eeloleval kevadel Kairos saatkonna, mis hakkab paiknema samas hoones Läti saatkonnaga.

Välisministeeriumi kantsler Marten Kokk ja Läti suursaadik Eestis Kārlis Eihenbaums allkirjastavad teisipäeval, 5. jaanuaril vastastikuse mõistmise memorandumi, mille kohaselt hakkab Eesti ja Läti suursaatkond Kairos paiknema samas hoones ning kasutavad lisaks oma saatkonna ruumidele ka ühiskasutuses olevaid ruume.

Välisminister Urmas Paeti sõnul avab Eesti Kairos saatkonna eeloleval kevadel. «Eesti ettevõtjate huvi selle piirkonna vastu on üha kasvav, Egiptus on Eesti elanikele oluline reisisiht ning ka Euroopa Liidu ühtse välispoliitika arendamise seisukohalt on Eesti esindatuse olemasolu Kairos vajalik,» lausus Paet. Välisminister Paeti sõnul võimaldab saatkonna avamine hakata väljastama ka viisasid Eestisse reisimiseks.

Eesti ja Läti välisministeeriumi koostöö Kairos on välisministeeriumi kantsleri Marten Koka sõnul algatus, mis võimaldab vähendada saatkondade ülalpidamiskulusid, aga jagada ka tööülesandeid. «Riikidevaheline koostöö välisteenistuste arendamisel on igati oluline ning meie koostöö lõunanaabritega on heaks näiteks sellest, kuidas on võimalik jõuda ka praktiliste lahendusteni,» ütles Kokk.

Kantsler Kokk lisas, et sarnaste projektide alustamist võiks õnnestumise korral kaaluda ka mujal. «Seni on Eesti teinud sarnast koostööd Kairos Rootsi, Tel Avivis Hollandi ja New Delhis Soomega,» märkis Kokk.

Alates 2007. aastast tegutseb Kairos Eesti erimissioon, mille üheks eesmärgiks oli saatkonna avamise ettevalmistamine. Eesti suursaadik Egiptuses on Tiia Miller, kes resideerib hetkel Tallinnas. Tiia Miller jääb mitteresideerivateks suursaadikuks kuni resideeriva suursaadiku nimetamiseni alanud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles