Eesti kompanii Afganistanis võttis uue aasta vastu operatsioonil

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani missioonil olevad Eesti sõdurid
Afganistani missioonil olevad Eesti sõdurid Foto: Liis Treimann

Eesti jalaväekompanii Afganistanis ESTCOY-9 jaoks tuli uus aasta operatsioonil olles ja uusaastasoove said nad lähedastele edastama hakata eile õhtul patrullbaasi tagasi jõudes.

31. detsembri varahommikul alanud operatsiooni eesmärgiks oli laiendada Afganistani julgeolekujõudude ja NATO liitlaste mõjuala Wahidi patrullbaasi ümbruses, suruda valitsusvastased alalt välja ja suurendada kohaliku elanikkonna turvalisust. Kompanii jõudis operatsioonilt tagasi 1. jaanuari õhtuks.

«Operatsioon kulges plaanipäraselt ja edukalt. Kompanii võitlejad näitasid ennast heast küljest, kompanii täitis kõik ülesanded,» ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Kajari Klettenberg. «Nüüd, kui kõik poisid on tagasi oma patrullbaasides, saavad nad lõpuks ka oma kodustega ühendust võtta ja neile «Head uut aastat» soovida,» lisas ta.

Estcoy-9 alustas teenistust Afganistanis möödunud aasta novembris. Jõulud veetis Eesti jalaväekompanii Wahidi patrullbaasis.

Lisaks Eesti jalaväelastele teenivad praegu rahutus Helmandi provintsis logistiline toetuselement NSE-8, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Jalaväekompanii ESTCOY-9 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles