Tankeril Pacific Empire tuvastati ulatuslikud põhjavigastused

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pacific Empire sõitis Aegna saare juures madalikule.
Pacific Empire sõitis Aegna saare juures madalikule. Foto: www.marine-marchande.net

Täna pärastlõunal lõppenud tuukriülevaatusel Aegna saare juures madalikule sõitnud Hongkongi lippu kandval tankeril Pacific Empire tuvastati ulatuslikud põhjavigastused vööris ja vasaku parda neljanda ballastitanki piirkonnas.


Laeva põhja alt leiti auke ning mõlke põhjaplaadistuses, kuid õnneks on vigastamata rool ja vint ja laev käigukõlblik, teatas veeteede amet.

Esialgsete kalkulatsioonide kohaselt võib põhja parandamiseks kuluda ligikaudu 90 tonni metalli. Kui selgub laeva remondi koht, antakse välja luba ühekordseks ülesõiduks remondisadamasse.

Ohtu meeskonnale, laevale ega keskkonnale ei ole.

Veeteede amet kogub õnnetuse kohta andmeid, informeerib juhtunust lipuriiki Hongkongi ja seejärel lepitakse kokku juurdluse läbiviija - kas lipuriik Hongkong või Eesti, kelle vetes õnnetus toimus. Laevaõnnetuse põhjused ja asjaolud selguvad juurdluse käigus ning enne asjakohaste andmete analüüsi ei ole võimalik õnnetuse täpset põhjust öelda.

Hongkongi lippu kandev 244 m pikkune tanker Pacific Empire sõitis Aegna saarest ida suunas madalikule 2. jaanuari varahommikul kell 5.45. Keskkonnareostust ei tekkinud, õnnetuses keegi kannatada ei saanud. Tanker vabastati madalikult sama päeva õhtul kell 21.00, seejärel suundus laev ankrualale Muuga sadama juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles