Lasterikkad pered paluvad huviõppeks toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse huvikooli direktor Monika Vaher ütleb, et kes kord hobitoas käima hakkavad, need ka käima jäävad.
Paikuse huvikooli direktor Monika Vaher ütleb, et kes kord hobitoas käima hakkavad, need ka käima jäävad. Foto: Ants Liigus

MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit palub haridusministeeriumil eraldada lasterikaste perede laste huviharidusele miljon krooni.

Kirjas haridusministeeriumile taotletakse tänavuseks aastaks miljon krooni, kuid lisatakse, et võimalusel palutakse suuremat summat, «sest rasked ajad majanduses on oluliselt vähendanud huvikoolidele omavalitsuste poolt makstavat toetust ja see omakorda mõjutab osalustasusid.»

«Kuna ka peredel on rasked ajad, siis pole sageli perel muud väljapääsu, kui lõpetada lapse õpingud huvikoolis,» märgib lasterikaste perede liidu president Kalmer Hütt.

Teisalt märgib ta kirjas, et kui summa on liiga suur, ollakse tänulikud ka mistahes väiksema summa eest, mis võimaldab lasterikaste perede lastel jätkata õpinguid huvikoolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles