Lasnamäe elanikkond suurenes taas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaosades elab venelasi kõige enam Lasnamäel.
Tallinna linnaosades elab venelasi kõige enam Lasnamäel. Foto: Toomas Huik

Lasnamäe linnaosas elab 1. jaanuari seisuga 114 258 inimest, mida on 926 võrra rohkem kui möödunud aasta esimesel päeval ning see tähendab, et Lasnamäe on taas Tallinna linnaosadest suurima elanike juurdekasvuga.


Lasnamäe linnaosa vanema Kalle Klandorfi sõnul on kasvu peamine põhjus Raadikul ja Meelikul valminud munitsipaalmajadesse kolinud inimeste lisandumine lasnamäelaste hulka ning ka Lasnamäe üldine populaarsus.

«Kuigi Lasnamäest üritatakse aeg-ajalt jätta muljet kui mingist hämarast magalarajoonist, on see tegelikult hea transpordiühendusega, kiiresti arenev ning jätkuvalt väga populaarne elupaik,» kinnitas Klandorf.

Elanike arv kasvas aasta jooksul veel Haaberstis 597, Pirital 540, Kesklinnas 488 ja Kristiines 174 inimese võrra, kahanes aga Mustamäel 226 ja Nõmmel 328 inimese võrra.

1. jaanuari seisuga elas Tallinnas 406 703 inimest, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2698 elaniku võrra rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles