Lukas pakkus «Keelekõrvale» raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Samal päeval, kui rahvusringhäälingu (ERR) juhatus otsustas jätta raadioteatri toimetaja Maris Johannese siiski palgale, saatis haridusminister Tõnis Lukas Margus Allikmaale kirja, milles lubas vajadusel «Keelekõrva» saate jätkamist ministeeriumi eelarvest toetada. ERR ütles lahkest pakkumisest ära.

««Keelekõrva» saade on kestnud Eesti jaoks ka keerulisematel aegadel. Paar rahaliselt raskemat aastat ei tohi seda väärtust hävitada,» leidis haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas 30. detsembril ERRi juhatuse esimehele saadetud kirjas.

Lukas kinnitas, et ministeerium on valmis saate jätkamist rahaliselt toetama. «Haridus- ja Teadusministeeriumi tugi «Keelekõrva» saate jätkamiseks annab ehk Eesti Rahvusringhäälingule võimaluse ka «Luuleruumi» jätkamiseks,» avaldas minister lootust.

Ta lisas, et ehkki ka ministeeriumi võimalused ei ole eelarvekärbete järgselt väga laiaulatuslikud, on ajaga väärtust kogunud ning sisult värske saate säilimine prioriteetne.

ERR: saame ise hakkama

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles Postimees.ee'le, et «me saame selliste saadete tootmisega ikka ise hakkama. Saatsin ministrile e-postiga vastuse, milles tänasin nende hoole ja tähelepanu eest, aga ei, ei, saate teeme ikka ise.»

Tema sõnul oli rahamure küll Maris Johannese koondamisplaani aluseks, kuid küsimus on üldisemas personalikulude kokkuhoiu soovis. «Saade oleks ju jätkunud nii ehk naa, saate jaoks oli meil raha olemas,» sõnas Allikmaa.

«Keelekõrva» saade maksab Allikmaa sõnul umbes 60 000 - 70 000 krooni aastas.

Detsembri algul raadioteatri toimetajale Maris Johannesele koondamisteate kätte andnud ERRi juhatus otsustas pärast avalikku vastuseisu 30. detsembril, et ta siiski jätkab väiksema koormusega raadios ning jääb edasi saadet «Keelekõrv» Klassikaraadios toimetama. Samuti jäi Johannes edasi raadiotöötajate ametühingu usaldusisikuks.

Saadet «Luuleruum» asub juhtima Toomas Lõhmuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles