Lumi rebis Tallinna spordihalli seinast tüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lume ja jää raskuse all vajus täna keskpäeva paiku sisse Tallinna spordihalli räästas ning tõmbas ka ühe seina osaliselt kaasa.


Halli direktor Jüri Dorbek ütles Postimees.ee`le, et kergejõustikuhallis toimusid samal ajal ka trennid, kuid keegi viga ei saanud. Inimesed on evakueeritud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnul pole päästjatele õnnetuse kohta teadet tulnud. «Aga kui inimestele ohtu ei ole, siis see ei kuulugi meie kompetentsi,» ütles pressiesindaja.

Postimehe fotograafi sõnul rebis lume ja jääpurikate raskus halli seina ülemise osa mitmekümne meetri ulatuses ülejäänud konstruktsiooni küljest lahti. Õnnetus leidis aset kergejõustikuhalli pargipoolsel küljel, kus inimesi ei käi. Lahti rebenes seina ülaosa, mis jääb halli akendest kõrgemale

Tallinna ehitusjärelevalve teenistuse ehituskontrolli osakonna juhataja Elvis Tõnnisoni sõnul peavad lamekatustega hoonete hoolduse eest vastutavad isikud olema teadlikud sellest, kui suurt raskust on hoone konstruktsioonid võimelised taluma ning peavad vastavalt sellele organiseerima ka katuste puhastamise lumest.

«Ehitusjärelevalve siin midagi ette kirjutada ei saa. Hoone omanik või haldaja peab ikka ise vaatama ja vajadusel tegutsema,» lausus Tõnnison.

1996. aastal avatud Tallinna spordihall kuulub linnale ning seda haldab spordi- ja noorsooamet.

Hallis on kergejõustikuareen, kus on 200-meetrine tehiskattega nelja rajaga jooksuovaal ja sisekergejõustiku alade paigad. Samuti heitesein kettaheitjatele ja odaviskajatele, pallimängu väljakud ja kaks tehiskattega tenniseväljakut. Lisaks veel tehiskattega korvpalliväljak teisaldatavate korvialustega ning 77-ruutmeetrine jõusaal 30 jõusaalimasinaga. Hoones on ka solaarium, hüdromassaaž, saun ning kohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles