Uusaastaööl lõhuti taas Vabaduse väljaku vaateaken

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna klaas on 35 millimeetri paksune ja kuulikindel, siis suutsid pätid sellele ainult praod sisse lüüa.
Kuna klaas on 35 millimeetri paksune ja kuulikindel, siis suutsid pätid sellele ainult praod sisse lüüa. Foto: Uwe Gnadenteich

Vandaalid said aastavahetusel jälle jagu ühest maapinnal asuvast vaateaknast, läbi mille on võimalik vaadata Vabaduse väljaku pinnast allapoole jäävaid iidseid linnamüüre.


Eelmine kord purustasid pätid sama vaateakna ühe klaasi detsembri alguses. Selle asendamine läks kommunaalametile maksma ligi sada tuhat krooni. Nüüd peab linn sama suure summa ulatuses kukrut kergitama, sest vandalismiaktide vastu klaasi tootja garantiid ei anna.

Tegemist on kuulikindla ja 35 millimeetri paksuse mitmekihilise klaasiga, mille sees on ka elektriküte. Kommunaalameti osakonnajuhataja Tarmo Sule sõnul on klaasi asendamine kulukas ja aeganõudev, sest see tuleb tellida välismaalt. Nii kulubki aastavahetusel lõhutud klaasi asendamiseks umbes kolm nädalat. Senikaua on pragunenud klaas hoiatuslindiga ümbritsetud.

Sulg ütles, et mõlema lõhkumise kohta on politseile avaldus tehtud ning lootus lõhkujate tabamiseks on üsna suur, sest vaateaken asub mitme turvakaamera vaateväljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles