Kesklinna vanem nõuab mupolt tegusid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad Viru tänaval.
Jääpurikad Viru tänaval. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Kesklinna vanem Aini Härm kutsus täna munitsipaalpolitseid üles resoluutsemale tegutsemisele heakorraeeskirju eiravate kinnistuomanike korralekutsumisel.


Härmi sõnul on mupo kasvanud piisavalt professionaalseks ja kompetentseks ametiks, et resoluutsemalt sekkuda heakorra tagamisse Tallinna kesklinnas, vahendas Raepress.

«Ma ei saa rahulikult pealt vaadata, kui katuseräästastes rippuvad jääkamakad ohustavad möödujate elu ja tervist. Mupos on piisav kompetents, et olukorda muuta, tuleb vaid ilmutada senisest rohkem töötahet,» ütles kesklinna vanem.

Härm tõdes mupole saadetud pöördumises, et kui suurem osa kinnistuomanikest täidab hästi neile heakorraeeskirjaga pandud kohustust eemaldada majaräästastest ohtlikud jääpurikad ning hoida puhtad kinnistuga piirnevad kõnniteed, siis kahjuks esineb ka vastupidiseid näiteid, mille puhul linnaosavalitsus ootab munitsipaalpolitsei otsustavat sekkumist.

«Vanalinnas ohustavad inimeste elu jääpurikad Rataskaevu 4 ja 20 ning samal tänaval asuva hotell Nevski fassaadidel ning Merkans Hausi räästas Dunkri tänavas. Purikaid pole suutnud eemaldada Raekoja plats 17, Vene2/Viru 1, Viru 3, 7, 11, 12 ja 14 kinnistu ning Uus 11 ja 16 omanikud. Linlasi sunnivad lumesupis sumpama Aia 5 ja Vana-Viru 16 kinnistute omanikud, kes alates lumesaju algusest pole leidnud võimalust kõnniteed puhastada,» luges linnaosavanem oma kirjas üles mõned heakorraeeskirja vastu patustajad.

Ühtlasi palus Kesklinna valitsus mupol veenda kinnistuomanikke asuda viivitamatult oma kohustusi täitma. Samuti soovitakse, et mupo tihendaks patrullimist kesklinnas, kus purikad ja koristamata lumi tekitavad ebameeldivusi kõige suuremale osale linlastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles