Politseijuht: tulevik toob kõrgtehnoloogilised kuriteod

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkurjategijad ei tunne riigipiire. Võimalike ohtude eest tuleb ennast kaitsta.
Küberkurjategijad ei tunne riigipiire. Võimalike ohtude eest tuleb ennast kaitsta. Foto: Liis Treimann

Politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakonna juht Raigo Haabu märkis tänasel kriminaalpolitsei aastakonverentsil Pärnus, et politseitööd ootab tulevikus võitlus kõrgtehnoloogiliste kuritegudega.


«Täna on üksnes aja küsimus kui kiiresti transformeerub ja laieneb tänane professionaalne kuritegevus kõrgtehnoloogiliste vahendite põhiseks. Kõrgtehnoloogilise kuritegevuse on hinnanud julgeolekuriski seisukohast kõrgeks mitte üksnes USA aga ka mitmed Euroopa riigid,» kinnitas Haabu, vahendas

ERR Uudised

.

«Kõrgtehnoloogilised kuriteod on kuriteod, kus kaalutletud risk kurjategija seisukohast tõotab olla ülikasumlik. Seda väidet kinnitab ka rahvusvahelist kajastamist leidnud juhtum, kus FBI ja keskkriminaalpolitsei koostöös paljastati loetud tundide jooksul pea 10 miljonit USA dollarit varastanud küberkurjategijate jõuk,» ütles Haabu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles