Nädala plaat: kirgas Iiris

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris
Iiris Foto: promo

Iiris

Chinaberry Girl EP

(Universal)

Hinne 4

Nooruke, kuid tegus Iiris Vesik on värskel EP-l jõudnud nauditavasse krambivaba eheduse staadiumisse. Natuke kummalisest ja kohati isegi agressiivsest tüdrukust on sirgunud artist, kelle imagost moodustab väline külg küll märgatava osa, kuid kel on nüüd sinna juurde ette näidata ka sisu, mis on kirev ja originaalne, kuid mitte enam liiga veider. Muide – iris tähendab kreeka keeles vikerkaart.

Aeg läheb tasase susinaga edasi. Möödunud nädalal olid siinse rubriigi nädala plaadid uue toreda leibeli Forte all reliisitud kaks ainult vinüülformaadis, üks 7- ja teine 10-tolline, limiteeritud tiraažis reliisi. Ka Iirise CD-EP jõudis turule limiteeritud 500-eksemplarises väljalaskes ja iga jumala kui üks neist varustatud Iirise omakäelise signeeringuga. Mis aga ikkagi teeb sellest pelgalt nelja palaga (millest viimane on instrumentaal) veerandtunnisest minialbumist Eesti hetkel olulisima plaadi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles