Kindel värv, kaal ja juhtmega hiir

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Justiitsministeeriumi alla kuuluv Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK) valmistab ette riigi keskset arvutihanget, mis seab üheks tingimuseks, et ostetavate kompuutrite korpused, hiired ja hiirepadjad peavad olema ainult tumedas toonis.

Lauaarvuti korpuse või lisaseadmete värv mõistagi ei mõjuta kuidagi masinate kasutuskõlblikkust, küll aga võib tekitada umbusku, et selline tingimus jätab konkursilt kõrvale mõne arvutimargi või tootjafirma.

«Näiteks Apple’i arvutid see välistaks,» arvab kohalikus IT-maailmas tuntud tegutseja, wifi.ee eestvedaja Veljo Haamer, kuuldes tumeda korpuse tingimusest. «Tundub veider olevat, aga samas ei ole värv kindlasti kõige tähtsam tingimus. Kui tahetaks seda hanget kellelegi konkreetselt suunata, siis leiduks palju kavalamaid võimalusi tehnilisi detaile sisse kirjutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles