Venemaa tahab jääda tõsiseltvõetavaks

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankid Vene-Valgevene ühistel sõjaväeõppustel «Zapad 2013».
Tankid Vene-Valgevene ühistel sõjaväeõppustel «Zapad 2013». Foto: Vene kaitseministeerium

Eesti kaitseatašee Venemaal kolonelleitnant Andres Kütt selgitas Postimehele, et juriidilisi nõkse kasutades saab Venemaa varjata käimasolevatel sõjaväeõppustel «Zapad 2013» osalejate arvu.

Eesti on ametlikult kinnitanud, et meie vaatlejat pole Valgevene ja Venemaa õppustele kutsunud. Mida teie kui atašee sinna täpsemalt tegema lähete?

Mina siin Venemaal ei ole näinud kellegi kinnitust selle kohta, et vaatlejat Valgevenesse ja Venemaale ei kutsutud või ei kutsuta. Mina tean faktiliselt, et isiklikult mind Eesti kaitse­atašeena on kutsunud Valgevene – küll alles hiljuti, mis tähendab, et viisat mul veel ei ole ja seega vaatamata hiljutisele akrediteeringule selles riigis ma Valgevenesse õppust «Zapad 2013» sel aastal vaatama ei lähe. Samuti olen arvatud MAMA (Moskva sõjaväeatašeede ühenduse – toim) liikmena ühe päeva jooksul – 26. septembril – õppust «Zapad 2013» jälgima. Vene kaitseministeeriumi rahvusvaheliste suhete osakonna Eesti lauaülema sõnul ei kutsuta lisaks Venemaal resideerivatele atašeedele vaatlejaid koduriikidest vaatamata sellekohasele sooviavaldusele atašeede poolt. Seega, selles mõttes vastab teie väide osaliselt tõele, et teisi vaatlejaid lisaks atašeedele ei kutsuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles