Insener: Eestis peaks rajama betoonkattega teid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunenud tänav - Juurdeveo tänav Türi ja Kauba tänava vahel
Lagunenud tänav - Juurdeveo tänav Türi ja Kauba tänava vahel Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Austraalia hinnatud teedeinseneri Arvo Tinni hinnangul võiksid Eesti linnu läbivad maanteed olla maanteeameti käsutuses, sest siis oleks nende parandamine lihtsam, ka võiks Tinni sõnul kaaluda Eestis betoonkatetega teede rajamist.

Näiteks toob Arvo Tinni välja, et kui Austraalias on linnadest ja küladest läbi viivad suuremad teed antud riigi käsutusse, siis Eestis on piir riigimaanteede ja kohaliku omavalitsuste teede vahel liigagi selge, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Tinni selgitas, et peamaanteed linnades peaksid olema maanteeameti käsutuses, sest siis oleks vähemalt ühtmoodi parandusviis ning lisaks saaks selgitada välja ka teede lagunemise põhjused.

Tinni sõnul on Eestis kõig nõrgemad teed kogu Baltikumis ning ühe lahendusena näeks tema betoonikattega teede rajamist ja ta ei nõustu väidetega, et betoonteede rajamine ei tasu Eestis ära.

«Võib-olla on ärimeestel võimalik kokku panna punt Eesti, Läti ja Leedu ja siis laseme ühest kohast teise, saame isegi üle piiri minna, kas Poolasse või soomlastele näidata, kuidas teha betoonteid,» pakkus teedeinsener välja, et kuna teede rajamiseks vajalikud seadmed maksavad palju, võiks mõelda nende soetamisele koos teiste Balti riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles