Prooviloenduse e-loenduses osaletakse aktiivselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed on hakanud aktiivselt prooviloendusel osalema.
Inimesed on hakanud aktiivselt prooviloendusel osalema. Foto: Corbis / Scanpix

Möödunud aasta viimasel päeval pihta hakanud rahvaloenduse prooviloendus on statistikaameti andmeil hästi käima läinud - e-loenduse ankeeti on tänaseks täidetud 560 inimese kohta.

«Tõsi, osa sellest moodustavad huvilised väljastpoolt prooviloenduspiirkondasid, kuid ka nemad on oma osalemisega aidanud meil e-loenduse keskkonda testida,» sõnas statistikaameti rahvaloenduse pressiesindaja Kristo Mäe.

Tema sõnul näitab see, et inimesed tulevad üpris hästi olulise ettevõtmisega kaasa.

«Praegu on väga oluline, et prooviloenduspiirkondade inimesed loenduse peaproovil kindlasti osaleksid ja aitaksid meil loodud süsteeme ja korraldust testida, sest Eesti loenduste 130-aastases ajaloos pole varem e-loendusi korraldatud. 2011. aasta põhiloenduseks peavad kõik süsteemid laitmatult töötama,» põhjendas Mäe.

Üks inimene võib ankeedi täita kogu oma pere kohta.

«Kuid kui mingil põhjusel pole võimalik elektroonilisel iseloendusel ehk e-loendusel osaleda, siis külastavad prooviloenduspiirkondade elanikke 5.-31. märtsil ka loendajad,» lisas Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles