Viimsi lasteaiaehituse hankele laekus kümme pakkumist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa lasteaia vanas hoones on liigniiskus ja hallitus.
Piilupesa lasteaia vanas hoones on liigniiskus ja hallitus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimsi vallavalitsuse detsembris välja kuulutatud kahe uue lasteaia ehitamise hankele laekus kümme pakkumist, millest vallavalitsus otsustas täna pooltega edasi tegelda.


Viimsi abivallavanem Urve Palo ütles, et esialgu sõelale jäänud viie pakkumise tegijatega kohtuvad vallaametnikud homme ning esitavad neile täpsustavaid küsimusi. Palo rõhutas, et kaks uut kuue rühmaga lasteaeda laseb vald igal juhul ehitada ning võtab need siis 2011. aastal rendile.

Kas ühte uutest lasteaedadest kolib ka praegu Esmarile kuuluvas ning väga halvas seisus olevas hoones tegutsev Piilupesa, seda ei osanud Palo esialgu öelda. Kõik sõltub sellest, kuidas edenevad läbirääkimised Esmari omaniku Toomas Tooliga. Endine rendileping Esmariga lõppes detsembris.

Eelmise aasta lõpus käis Piilupesa lasteaias ehitusekspert, kes tegi vallale hinnapakkumise ekspertiisi koostamiseks. Pärast ekspertiisi valmimist saab selgeks, milliseid töid on vaja 1971. aastal valminud hoones renoveerimiseks teha.

Seejärel arvutab juba Esmar, kui palju kõik tööd maksma lähevad ning pakub Viimsi vallale välja uue rendihinna. Pärast seda peavad vallajuhid hindama, kas pakutav hind on vastuvõetav. Kui mitte, kolitakse Piilupesa lasteaed asenduspindadele. Kui aga rendihind vallale sobib, teeb Esmar suvel lasteaias remondi ning on lubanud selle sügiseks lõpetada.

Palo sõnul peavad valla läbirääkimised Esmariga igal juhul jaanuaris ühele poole saama. Tool omakorda on lubanud, et tänavu esimese kvartali saavad lapsed Piilupesa lasteaias kindlasti käia.

Piilupesa hoone üks suuremaid puudusi on praegu liigne niiskus, mistõttu on majas mitmes kohas hallitus, mis võib laste tervisele halvasti mõjuda. Eelmise aasta lõpus tegid Tallinna Tehnikaülikooli teadlased uuringu, mis näitas, et hoones esineb erinevaid seenkahjustusi.

Palo sõnul tehti jõulude ajal lasteaia köögis hallitustõrjet. Teistes ruumides ei olnud esialgu otstarbekas seda teha, sest jaanuaris valmiv ehitusekspertiis peab näitama, kui palju on vaja hoonet üldse remontida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles