Rooslepa kabeli varguses pole seni kedagi kinni peetud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad murdsid sisse Rooslepa kabeli aknast, lõhkusid klaasvitriini ning varastasid hinnalised esemed.
Vargad murdsid sisse Rooslepa kabeli aknast, lõhkusid klaasvitriini ning varastasid hinnalised esemed. Foto: Noarootsi vallavalitsus

Läänemaal Noarootsi vallas Elbiku külas suvel Rooslepa kabeli vargusega seoses pole siiani kedagi kinni peetud. Samuti pole kindlaks tehtud varastatud kirikuesemete lõplikku väärtust.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ütles Postimehele, et varastatud esemete väärtuse hindamisel tuleb arvesse võtta ka nende ajaloolist väärtust ning selles osas konsulteeritakse veel muinsuskaitseametiga.

Erm lisas, et ka kahtlustavaid ei ole kinnipeetud.

Politseil on alust arvata, et esemed on varastatud müümise eesmärgil ning üritatakse realiseerida lähiriikides. Politsei palub kõigil tähelepanu pöörata võimalikele käest kätte vanavara pakkujatele.

Rootsis tegutsev Riguldi-Noarootsi kodukandiühing pani välja 10 000 Rootsi krooni ehk umbes 1100 euro suuruse preemia info eest, mis juhataks Rooslepa kabelist varastatud kirikuvarade jälile ja aitaks varastatud esemetel koju jõuda.

Lisaks kodukandiühingule on 3000 euro suuruse preemia välja pannud Noarootsi vald koos Rannarootsi muuseumi, Rootsi vähemusrahvuse kultuurinõukogu ja Noarootsi kogudusega.

Noarootsis asuvasse Rooslepa kabelisse murti sisse ööl vastu 23. juulit. Vargad lõhkusid kabelis asuva vitriini ning varastasid mitmeid hõbedast kirikuesemeid. Esemed saabusid Rooslepa kabelisse 7. juulil Rootsist, kus need olid olnud hoiul alates 1944. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles