Lasnamäe gümnaasiumis toimus keemiaõnnetus, kolm last viidi haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Pae tänaval asuvas Lasnamäe Gümnaasiumis toimus täna keemiaõnnetus, mille tagajärjel viidi kolm last haiglasse. Koolist evakueeriti ligi 300 inimest, sündmuskohal inimesed enam  ohus pole.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Postimehele, et seoses keemiaõnnetusega on haiglasse toodud kolm kooliõpilast. Adlase sõnul kaebasid patsiendid hingamisteede ärrituse üle. Kiirabi soovitab jälgida inimesi, kes on kasutanud täna Lasnamäe Gümnaasiumi ujulat ning hingamisraskuste või uimasuse tekkimise korral võtta ühendust arstiga.

Häirekeskus sai teate juhtunust kell 14.42. Lasnamäe Gümnaasiumi direktorit puhkuse ajal asendava õppealajuhataja Igor Kopõtini  sõnul olid koolis selleks ajaks tunnid läbi saanud, nii et majas olid vaid huviringid. «Ujulas tegutses ujumisklubi ning õnnetuse toimumise hetkel olid seal need õpilased, kes tulid teistest koolidest.» Kopõtini sõnul ükski Lasnamäe Gümnaasiumi õpetaja ega õpilane õnnetuses kannatada ei saanud. Lasnamäe gümnaasiumi basseini kasutasid täna ka Paekaare gümnaasiumi kolmanda klassi lapsed.

Kopõtini sõnul läks evakueerimine korrapäraselt. «Kell 15.30 olid kõik õpilased majast väljas, õpetajad hoolitsesid, et kõikidest ruumidest kõik õpilased välja pääseksid.»  Tema sõnul oli ilmselt tegemist kloorilekkega, mis sai alguse ujula abiruumist, kuid õnnetuse asjaolude selgitamiseks alustatakse koolis kindlasti juurdlust.

Õnnetuspaigale saabunud päästjad selgitasid välja, et ujula hooldusruumi põrandale oli varem maha läinud basseini puhastamiseks mõeldud kemikaali, mis aurustumisel tekitab hingamisteede ärritust.  Päästjate kohale jõudes kemikaali enam maas ei olnud. Päästjad ja keemiatalitus tegid kohapeal mõõtmised ning midagi ohtlikku õhus enam ei tuvastatud.

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamisega tegeleb politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles