Lumevall tõkestas viimsilase kodutee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikjale lumesahad kohale ei jõua, seal tuleb kojupääsuks ise tee kaevata.
Kõikjale lumesahad kohale ei jõua, seal tuleb kojupääsuks ise tee kaevata. Foto: Mihkel Maripuu

Viimsi Suur-Kaare tänava elanik jäi täna hommikul koju tulles hätta, kuna ei pääsenud läbi koduvärava ette kuhjatud lumevallist.


«Tulin öisest vahetusest ning olin sunnitud endale kojupääsuks tee kaevama. Ka naine ei pääsenud vallist läbi, et tööle minna, » rääkis päästeameti töötaja Pavel Groznov venekeelsele postimees.ee'le.

Kogu nägemisulatuses tänavaga paraalleelse lumevalli oli jätnud teepuhastusmasin.

Groznovi sõnul helistas ta päeval vallavalitsusse, et selgitust paluda. Vene keeles temaga rääkida ei soovitud ja keelduti teda ühendamast vastutava ametnikuga.

«Maksan tänavate puhastamise eest omast taskust makse ja tahan teada, miks inimesed ei tee oma tööd nii, nagu peab? Ise ma pean tee väravani puhtaks tegema oma vabast ajast,» oli Groznov nördinud.

Kommunaalteemade eest vastutav Viimsi abivallavanem Endel Lepik nentis, et Suur-Kaare tänava puhastamine ei käi valla kohustuste hulka.

Eratee

«See on eratee, mida puhastame omal initsiatiivil. Meie jaoks on tegemist lisakuludega, kuid me tulime kohalike elanike palvetele vastu,» ütles Lepik.

Ta osutas, et seadus ei luba eriti sundida eratee omanikku ning kohustama teda teed puhastama.

Lepiku sõnade järgi puhastatakse lumest eelkõige need teed, millel liigub ühistransport, seejärel juurdepääsud lasteaedadesse, koolidesse ja teistesse ühiskondlikesse asutustesse. «Ülejäänud teed ja külatänavad puhastatakse viimases järjekorras,» ütles Lepik.

Abivallavanem lisas, et viimased päevad on tänu suurele lumekogusele vallale ka suurt peavalu valmistanud. «Prügivedajad takerdusid tupiktänavatesse, postiljonid ei pääsenud läbi. Hea, et päästjad ja kiirabi ei takerdunud sellistesse probleemidesse.» «Lund koristab tavapärane hulk tehnikat, kuid lume hulk ei ole tavapärane. Töötame oma võimete piiril,» lisas Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles