Tallinna abilinnapea vastas netikommentaatorile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankisti kommentaar Postimees.ee's
Tankisti kommentaar Postimees.ee's Foto: Postimees.ee

Tallinna abilinnapea Taavi Aas nimetab eksitavaks ja valeks täna Postimees.ee uudisele «Aas: linn on kodutute probleemiga tõsiselt tegelenud» kell 13.21 laekunud netikommentaari pealinna varjupaikade kohta.


Nime «tankist» kasutanud kommentaator teatas, et uuris mõned päevad tagasi, kas ta saab varjupaigas öömaja, kui tal ei ole kuskil ööbida ja väidetavalt ei võtnud teda öömajale Kopli 79, Kauge tänava ja Akadeemia tee varjupaigad.

«Palun selgitage miks nimetatakse varjupaikadeks kohtasi kuhu inimene ei saa külmaga ööbima minna? Arvan,et seda peab Lääne ajakirjandusele kirjutama mis siin Eestis tegelikult toimub!,» lisas kommentaator (tsitaadi kirjapilt muutmata - toim.).

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti hoolekandeosakonna hinnangul on tegemist ilmselgelt ebaadekvaatse kommentaariga, teatas abilinnapea Aas Raepressi vahendusel.

Raepressi teatel võtab Kopli 79 varjupaik vastu ainult kiirabi ja politsei poolt toodavaid isikuid. Kauge tn 4 ei olegi varjupaika enam aastaid. Seal asub sotsiaalmajutusüksus, kus elavad inimesed lepingute alusel ja nö tänavalt sisseastujatele seal teenuseid ei pakuta.

Akadeemia tee 34 ja Akadeemia tee 48 omaosalusega varjupaikades elavad samuti isikud lepingute alusel ja sealgi ei pakuta teenuseid nö tänavalt sisseastujatele.

Linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil teemat käsitlenud Aas leiab, et kui kodutute öömaja vajav isik leiab võimaluse kommenteerimiseks netis, siis ta kindlasti oskab netist leida ka sotsiaalhoolekandeosakonna kontaktid, et minna õigesse kohta oma probleemile lahendust otsima.

«Sellist probleemi läbi internetikommentaaride ei lahendata. Miskipärast ei ole see nö tankist läinud ööbima kõikide hädasolijate jaoks mõeldud ja tasuta kodutute öömajja aadressil Alasi 8 ega ööpäevaringselt avatud ajutisse varjupaika aadressil Männiku tee 92.

Enne Lääne ajakirjandusele kirjutamist võiks see tankist kirjutada sotsiaaltöötajatele, kindlasti nad tegelevad isiku sotsiaalprobleemiga ja kui isikul on meditsiiniline probleem, siis sellega saavad tegeleda tervishoiutöötajad.»

Ühtlasi palus linnapea ülesandeid täitev Aas Postimehe toimetusel nn tankist kokku viia Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametiga. «Äkki inimene tõesti vajab abi,» arvab Aas.

Infot Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles